2021

Q&A med Frederik og Nora

14.07.2021

Bli bedre kjent med oss, hvem vi er og hvordan vi endte opp i NG.

Hvem?
Frederik Bull Osmundsen (Kallenavn: Bull), 21 år

Hva?
Studier: Studerer siviløkonomi på Handelshøyskolen BI, Oslo (akkurat ferdig med 1.året)
Fagområde: Skal jobbe med M&A i sommerprosjektet

Hvor?
Født, oppvokst og bor i Oslo.

Hobbyer:
Langrenn, golf, løping og fotball

Hvorfor internship i NG?
Jeg ville jobbe i NG fordi jeg er interessert i sammenhengen mellom det å drive en lønnsom industribedrift, samtidig som man tar høyde for bærekraft og sirkulærøkonomi. Jeg synes det er veldig spennende å se hvordan man kan bruke bærekraft som et fortrinn til å skape en sunn bedrift.

Det at jeg får mulighet til å jobbe med M&A gjorde det også veldig attraktivt for meg å søke på stillingen. Digg å få muligheten til å jobbe med noe som både er relevant for studiene mine og det jeg ønsker å jobbe med i ettertid.

Hva har overrasket deg i løpet av din tid som intern?
Jeg visste en del om hva NG driver med før jeg begynte, så det var ingen store overraskelser i forhold til selve virksomheten. Det var derimot veldig kult å se hvordan man kan sette sammen så forskjellige mennesker fra forskjellige steder, med forskjellig bakgrunn og forutsetninger – og lage et team som fungerer bra sammen i de rollene de er satt til å gjøre!

Spådom for fremtiden:
Jeg tror flere og flere selskaper kommer til å se viktigheten av å drive bærekraftig og med sirkulærøkonomi – nettopp fordi det vil kunne skape et fortrinn i en bransje som stadig er under press. De som driver bærekraftig, sosialt og økonomisk i kombinasjon vil være de som overlever. De som derimot glemmer eller ignorer disse aspektene vil ikke kunne stille sterkt i konkurransen.

Tips til folk som søke internship:
Tipset mitt er; Det må du gjøre! Søk alt som er relevant for det du har lyst til å lære mer om, og det du ønsker å gjøre mer av i fremtiden. Ikke vær redd for å søke på mange forskjellige jobber og internships. Det vil uansett være en lærerik prosess, både i forhold til å utarbeide søknaden og selve intervjuprosessen - du vil lære mye smart uansett hvordan utfallet blir!


Hvem?
Nora Elvestad Reinsnes (Kallenavn: Nora er for kort til å ha kallenavn ☹), 24 år

Hva?
Studier: Tar master i Sammenliknende politikk ved Universitetet i Bergen
Verv: Nestleder i Sampol-konferansen, har vært fotograf i Studvest (studentavis Bergen) i 3 år Fagområde: Skal jobbe med Strategi og Innovasjon i sommerprosjektet

Hvor?
Født i Moss, så bodde jeg tre år i USA før det var tilbake til Moss - senere hadde jeg utveksling til USA, og til slutt fullførte jeg videregående skole i Belgia! Nå bor jeg i Bergen.

Hobbyer:
Foto (analogt og digitalt), maling og planetene mine hehe + å være aktiv i CISV!

Hvorfor internship i NG? 
Jeg så stillingsannonsen i påskeferien i forbindelse med at jeg skulle søke på en annen jobb. Da Norsk Gjenvinning poppet opp som kandidat ble oppmerksomheten min rettet dit i stedet. Jeg har reist en del, og når jeg var i Ghana så jeg norsk søppel ligge strødd på strendene - det gjorde meg veldig provosert. Etter turen til Ghana bestemte jeg meg for å ta innovasjonsfag på skolen, med fokus på å løse problemer knyttet til shipping-industrien. Før Ghana hadde jeg også praksisplass i Impact Hub i Bergen, så det å finne nye gode løsninger har stadig vært noe jeg interesserer meg for! 

Point being; Når alle de tingene jeg liker var kombinert i en stilling var det bare for meg å søke! (Litta sidenote: søkte egentlig på kommunikasjonsstillingen, men endte opp i strategi- og innovasjon fordi det åpenbart var der jeg hørte hjemme)

Litt ekstramaterialet; jeg var en av de eneste på kullet mitt som fikk relevant sommerjobb i år. Grunnen tror jeg er at flere er usikre på hvilke jobber man er kvalifisert til å søke på med en samfunnsvitenskapelig utdanning.

Hva har overrasket deg i løpet av din tid som intern? 
Jeg ble overrasket over hvor ungt miljøet er, og hvor mange forskjellige innfallsvinkler og påvirkninger NG har. De ulike divisjonene NG består av står mye på egne ben, så det er kult å se hvor bredt de jobber.

Jeg hadde ikke sett for meg at innovasjon- og strategi biten skulle være så variert og omfattende som den faktisk er. Men det er jeg glad for, jeg har lært helt sykt mye! Må også legge til at det er veldig gøy å jobbe i team - jeg er overrasket over at de har klart å sette sammen seks ulike mennesker fra seks forskjellige studieretninger i et team som fungerer så bra som det gjør.

Spådom for fremtiden:
Forbrukeren kommer ikke til å eie noe i fremtiden, jeg tror at alt kommer til å leies eller deles. Jeg tror også at nye EU-regler vil gjøre det mer åpenbart for forbruker og produsent at gjenbruk og gjenvinning er viktig. Etter hvert som man lærer mer om hvilke dyrebare verdier og edle metaller som for eksempel ligger i mobiltelefoner, tror jeg at gjenbruk gradvis blir normen. Søppeldyngene vil også bli mindre fordi avfallet (eller ressursene) blir håndtert riktig!

Tips til studenter som ønsker å søke internship:
Les mellom linjene på utlysningene. Tenk over hva de egentlig ser etter – det kan godt hende at du er relevant og at du har den kunnskapen som trengs selv om du ikke er utdannet innen den spesifikke tittelen de søker. Du bør derfor være litt kreativ og tenke utenfor boksen – hvilke ferdigheter og fagkunnskaper har du egentlig som kan være nyttig i en jobb? Sist, men ikke minst; bruk tid på å utarbeide en god CV!