2021

Q&A med John og Anne Charlotte

08.07.2021

Bli bedre kjent med oss, hvem vi er og hvordan vi endte opp i NG.

Hvem?
John Bjerkvig Lea (kallenavn Johnny), 25 år 

Hva?
Studier: Master i finans ved Handelshøyskolen BI, Oslo (akkurat ferdig med 4.året)

Verv: BISO invest

Fagområde: Jobber med M&A i årets sommerprosjekt

Hvor?
Født og oppvokst i Haugesund, bor i Oslo.

Hobbyer:
Fotball, langrenn og gutta

Hvorfor internship i NG?
Kjæresten min sendte stillingsannonsen fra LinkedIn og sa at det kunne være av interesse for meg - det hadde hun helt rett i! Jeg søkte på stillingen fordi jeg tror på businessmodellen til Norsk Gjenvinning. De har tatt på seg oppdraget med å løse morgendagens utfordringer, og det er noe jeg vil være med på!

Mange tenker at det ikke går an å kombinere lønnsomhet med miljøhensyn, men det er nettopp det Norsk Gjenvinning i dag driver med.

Hva har overrasket deg i løpet av din tid som intern?
Det som har overrasket meg mest er den fremtidsorienterte rollen NG har. Tidligere tenkte jeg at de bare drev med håndtering av husholdningsavfall - men det er feil. De driver med så utrolig mye mer enn det. Konsernet leter stadig etter nye løsninger som kan føre til kontinuerlig forbedring, både for de selv og for miljøet. Jeg føler at det er ganske utypisk at et gjenvinningsselskap også ses på som innovativt, men det er tilfellet med NG.

Spådom for fremtiden:
Min spådom for fremtiden er at vi beveger oss i en sirkulærøkonomisk retning. Det er både nødvendig med tanke på klimaendringene og knappheten på ressurser, men det ligger også et enormt potensial for lønnsomheten til bedrifter. Jeg tror det vil bli nødvendig å finne nye måter å tjene penger på, hvor det å redde miljøet blir driveren bak businessmodellene som utarbeides. Den lineære tankegangen som lenge har regjert i det økonomiske systemet kan ikke fortsette, verken rent etisk eller med tanke på de nye reguleringene som stadig vokser frem.

Sirkulærøkonomi er fremtiden!

Tips til folk som ønsker å søke internship:
Bruk god tid på å skrive søknadsbrevet, og forbered deg på å løse case spørsmål sammen med venner. Om du blir kalt inn til intervju trenger du ikke å være nervøs. De som avholder intervjuet ønsker som regel at du gjør ett godt intervju, og vil hjelpe deg til å prestere best mulig.

____________________________________________________________________________________________

Hvem?
Anne Charlotte Slåen (kallenavn: Ancha), 25 år

Hva?
Studier: Master i finans på NHH (akkurat ferdig med 4.året)

Verv: har ikke verv i dag, men har hatt økonomisk ansvar for BSI-Friluft, vært i salgsstyret til UKEN20 i Bergen og vært lagleder for NHHI Volleyball Damer.

Fagområde: Skal jobbe med M&A i årets sommerprosjekt

Hvor?
Født og oppvokst i Kristiansand, bor i Bergen.

Hobbyer:
Idrettsnerd! Elsker alt av uteaktivitet og racket-sport (squash, padle og badmington står høyt på lista), digger også friluftsliv, klatring og løping! Når jeg ikke selv er i aktivitet, liker jeg å se på andre som er det – Sport på TV er også en favoritt!

Hvorfor internship i NG?
Jeg oppdaget stillingsannonsen på LinkedIn og på skolens jobbsøker-plattform. Jeg søkte fordi jeg ønsket å jobbe med noe som er relevant for mine studier - i tillegg til at det virket utrolig spennende å få jobbe med sirkulærøkonomi i et så stort konsern! Det er gøy å kunne gjøre noe som er bra for samfunnet.

Hva har overrasket deg i løpet av din tid som intern?
Jeg synes det er interessant å se hva man kan bruke søppel til. Vi har fått omvisning på flere av NG sine anlegg hvor vi har lært mye om hva som skjer med avfallet når det kommer inn, og hva det kan ende opp med å bli.

Det er også kult å se hvordan NG jobber med så mange ulike aktører, både de som produserer avfallet, de som selger det videre, og de som lager noe nytt av det. Det har overrasket meg å se hvor innovative de er!

Spådom for fremtiden:
Min spådom for fremtiden er at de største selskapene kommer til å ta flere markeder. Det er fullt mulig at Facebook kommer til å drive med det meste om ikke lang tid. Kanskje har ikke folk et fysisk kontor i fremtiden heller? Etter et år, og vel så det, med hjemmekontor har man i alle fall lært at man kan jobbe fra hvor som helst!  

Tips til folk som ønsker å søke internship:
Vær engasjert og samfunnsoppdatert (vet at det er klisjé, men det er det en grunn for - det gir deg som regel et fortrinn). I tillegg kan det være lurt at du setter deg inn i selskapet du ønsker å jobbe for og får en oversikt over industrien selskapet er en del av – på den måten kan du få et bedre inntrykk av hva som forventes av deg og hva som er viktig å kunne!