2021

Q&A med Katrine og Marie

28.07.2021

Bli bedre kjent med oss, hvem vi er og hvordan vi endte opp i NG.

Hvem?
Katrine Angela Breivik Haga (Kallenavn: Haga, evt. Katta – men helst ikke), 24 år

Hva:
Studier: Master i International Environmental Studies ved NMBU, Bachelor i PR- og samfunnspåvirkning ved Høyskolen Kristiania
Verv: Tidligere PR- og kommunikasjonsansvarlig i Studentunionen ved Høyskolen Kristiania
Fagområde: Skal jobbe med kommunikasjon i sommerprosjektet

Hvor?
Født og oppvokst i Ålesund, bor i Oslo

Hobbyer: 
Trening generelt, ut på tur i natur, synging (mest i dusjen om dagen), glad i å lage- og spise god mat med venner og familie! 

Hvorfor internship i NG?
Etter levert bachelor var jeg usikker på hvor veien videre skulle gå. Det eneste jeg visste var at kommunikasjon var noe jeg absolutt ønsket å jobbe med, og at de økende miljøutfordringene var og er noe jeg synes er viktig å jobbe mot å løse. Denne tankegangen peket pilen videre mot mastergraden jeg har påbegynt på NMBU. Da jeg så at stillingsannonsen NG hadde publisert på LinkedIn viste seg å omfatte nettopp det jeg interesserer meg for, satt jeg meg umiddelbart ned for å skrive søknaden. Etter siste punktum var tastet sendte jeg den av gårde, og håpet på det beste! 

Hva har overrasket deg i løpet av din tid som intern?
Før jeg begynte hadde jeg ærlig talt ikke anelse om hvor mye NG faktisk gjør. Det at virksomheten omfatter så mange ulike områder synes jeg har vært veldig gøy å lære. Jeg visste heller ikke at NG er såpass innovative og fremoverlente som de er, noe som også var en positiv overraskelse. Vi sommerstudentene har fått enormt mye rom til å prøve og feile, utforske og lære, så tilliten vi har fått blant de ansatte har overgått mine forventninger. 

Spådom for fremtiden:
Bærekraft blir synonymt med konkurransefortrinn. Jeg tror det vil bli nærmest umulig for bedrifter å komme utenom å ha et bærekraftig fundament som setter standarden for resten av deres virksomhet. Miljøhensyn er ikke lenger noe som hører aktivistene til, det er den nye normen.

Den vanlige kvinnen og mannen i gata kommer til å stille høyere krav i forhold til hva hun forventer av større aktører. De aktørene som ikke er villig til å endre praksis ved å tilpasse seg miljøets begrensninger vil bli sett på som uattraktive, både blant kunder og ansatte. Ingen vil tjene på å videre utnytte klodens bæreevne. Samtidig har jeg virkelig tro på at de fleste ønsker å gjøre det som må til - så lenge det finnes gode løsninger som muliggjør det.

Tips til andre som ønsker å søke internship:
Det er ikke farlig. Det verste som kan skje er at du får et nei, og det er jo på ingen måte farlig det vel? Den som intet våger intet vinner, som det så fint heter. Det ligger virkelig noe i det. Alle andre som har fått jobber og internship før deg er bare mennesker de også, så hvis de har klart å få jobben – hvorfor skal ikke du klare det samme?


Hvem?
Marie Brunvoll Nustad (Kallenavn: Nustad), 24 år

Hva?
Studier: Jeg tar nå en master i ledelse av teknologi, og har en bachelor i matteknologi i bunn. Begge fra NTNU i Trondheim.
Verv: Institutt-tillitsvalgts, sosialkomitéen til linjeforeningen, fagansvarlig
Fagområde: Skal jobbe med strategi- og innovasjon i sommerprosjektet

Hvor?:
Født og oppvokst i Oslo, bor i Trondheim 

Hobbyer:   
Windsurfing, lage digg mat og gå topptur! 

Hvorfor internship i NG?
Jeg fant stillingsannonsen på Finn og ville søke fordi jeg synes det med sirkulærøkonomi og ressurseffektivitet er veldig spennende og fremtidsrettet. Jeg ser mye potensial og mange muligheter fremover for Norsk Gjenvinning – noe som absolutt gjorde meg enda mer gira på å søke internship her. NG er sted man kan være stolt over å jobbe. Konsernet er med på å gjøre noe positivt for samfunnet og det er veldig kult!  

Noe som er overrasket deg i din tid som intern?
Det har overrasket meg hvor mye NG omfatter. Jeg trodde at jeg hadde peiling på hva de jobbet med før jeg startet, men de gjør veldig mye mer enn jeg hadde trodd – det er veldig kult å se! Omfanget av oppgaven vi jobber med gjennom internshipet var også noe som overrasket meg. Vi har fått en stor oppgave som skal løses, og vi har fått rikelig med spillerom til å gjøre det på den måten vi ønsker. Vi har også blitt tatt veldig godt imot av de ansatte her (det overrasket meg egentlig ikke, men det er absolutt verdt å nevne)

Spådom for fremtiden:
Jeg tror og håper at det i fremtiden vil være billigere å reparere tingene vi har, fremfor å kjøpe nytt. I fremtiden vil vi nok også se nærmere på absolutt alt vi kaster, og utnytte alle komponenter så godt som overhodet mulig.

Flere komponenter fra organisk avfall kommer trolig også til å bli nøye håndtert og bevart, ettersom det er mye potensial for å få ut store verdier om man håndterer det på en effektiv måte. Overall, tenker jeg at vi kommer til å bruke mye mer av det vi kaster i fremtiden!

Tips til studenter som ønsker å søke internship:
Søk internship i NG, det er gøy! Internshipet passer for folk fra veldig mange studieretninger. Vi seks sommerstudentene som er her i sommer kommer alle fra ulike studieretninger, noe som overrasket meg veldig, men det er også noe av det som gjør det veldig gøy. Vi lærer mye av hverandre, og ser ting fra ulike vinkler - det tror jeg er en fordel år man jobber i team! Det er derfor viktig at folk fra ulike studieretninger tørr å søke.