
Arendalsuken: Bærekraft som konkurransefortrinn – avfall en ressurs på avveie!
Thomas Mørch fra Norsk Gjenvinning om "Kutt avfall" - et nudgingkonsept for bedre resirkulering og sirkeløkonomi.
Tema: Drømmeløftet: Bærekraft som konkurransefortrinn – avfall en ressurs på avveie!
Debatt med Anita Krohn Traaseth
Hvordan kan vi designe forretningsprosesser som ikke skaper avfall? Hvordan kan norsk næringsliv tjene penger på å utnytte avfall bedre? Hvordan møter vi internasjonal konkurranse med miljøfortrinn knyttet til forbrukervennlige løsninger for reduksjon av matavfall? Hvordan får vi hele verdikjeden til å fungere optimalt? Hvilke rammebetingelser trenger vi for å omstille en hel matbransje med hensyn til håndtering og produksjon av avfall, både mat og emballasje?
Tid: 14:30 – 17:00
Sted: Clarion Hotel Tyholmen, sal B
Arrangør: Innovasjon Norge
Program:
kl. 14.30: Fingermat og mingling
kl. 14.50: Velkommen og innledning ved Inger Solberg, direktør for bærekraft i Innovasjon Norge
kl. 15.00: Hvordan kan matbransjen bidra til å sikre bærekraft og at forbrukerne kaster mindre mat, Anne-Grete Haugen, daglig leder i Matvett
Kl. 15.10: Innovasjonsprogrammet Trippel.
- Mads Høy fra SDG innleder om konseptet, prosessen og verdikjedesamarbeid.
- Kutt gourmet: bærekraftig gourmetmat som studenten har råd til ved administrerende direktør Per Christensen i SiO Mat og Drikke.
- Kutt avfall: et nudgingkonsept for bedre resirkulering og sirkulærøkonomi ved Thomas Mørch, sjef for forretningsutvikling i avdeling for strategi og bærekraft i Norsk Gjenvinning
kl. 15.35: Paneldebatt
kl. 16.50: Oppsummering ved Inger Solberg – hva har vi lært – hvilke råd skal vi gi videre?
kl. 17.00: Slutt