Brann på anlegget til Norsk Gjenvinning i Tønsberg

30.08.2021

Mandag 30.08.2021, klokken 19:09 oppstod det brann på Norsk Gjenvinning sitt anlegg på Taranrød i Tønsberg.

Slukningsarbeid ble igangsatt umiddelbart, og brannvesenet var på stedet innen kort tid.

Alle ansatte har blitt gjort rede for og ingen er skadet i brannen.

- Dette er en alvorlig situasjon. Vi er utrolig lettet og glade for at ingen personer har kommet til skade i brannen og er stolte over måten det håndteres av våre ansatte. Vi jobber kontinuerlig med brannvern og øver på slukningsarbeid, som sikrer at alle er beredt om en brann skulle inntreffe, forteller produksjonsdirektør Adis Cengic.

Anlegget ligger på et industriområde som gjør at risikoen for spredning til naboer er lav. Så fort brannen er slukket og området er ryddet opp, vil Norsk Gjenvinning foreta en intern granskning for å lære av det som har skjedd i kveld, forteller Cengic.

- Vi oppfordrer allikevel publikum i denne anledningen til å huske hvor viktig det er å sortere avfallet sitt. Hvert år oppstår det titalls branner i gjenvinningsanlegg fordi vi feilsorterer, og batterier i restavfallet er den største årsaken til brannene i bransjen. Dette setter både liv, miljø og arbeidsplasser i risiko, en risiko vi gjerne skulle vært foruten, avslutter Cengic.

Brannvesenet begynner å få kontroll på slukningsarbeidet, og mottar god hjelp fra de ansatte som drar ut avfallet slik at det spres og kan slukkes. Fokus nå er sikkerhet for alle som bidrar i slukningsarbeidet.

Klokken 21:50 er brannvesenet avslutter slukningsarbeidet og trekker seg ut. Det settes inn et nattskift fra Norsk Gjenvinning som sikrer etterslukning og kontroll gjennom natten.  

Saken oppdateres.