Brann under kontroll på Grinda avfallsanlegg

12.07.2018

Natt til torsdag 12. juli oppstod det brann på anlegget til Norsk Gjenvinning i Larvik. Brannen kom raskt under kontroll og skadeomfanget er mindre enn først antatt. Produksjon vil gå som normalt og kunder vil ikke bli berørt. 

Anlegget er utstyrt med sensorer som oppdager varmetilløp og som automatisk varslet brannvesen og de to ansatte som var på anlegget da brannen oppstod. Branntiltak ble umiddelbart satt i gang og våre medarbeidere hadde alt av slokkeutstyr/-vann klart til ankomsten av brannvesenet. De kunne da koble seg direkte på for å fortsette slukkingen.

- Nå som brannen er slukket kan vi med stor lettelse fortelle at ingen er skadet i brannen og at det kun er begrensede materielle skader. Brann er en alvorlig hendelse, men vi kan heldigvis si at det har gått over all forventning, forteller regionsjef Roy Mevold.

Brannen har ikke vært i tilknytning til gjenvinningsstasjonen som drives på Grinda, hvor Vesar er ansvarlig. Publikum vil kunne levere sitt avfall som normalt på gjenvinningsstasjonen.