Portretter Bilde fra storebrand.no

Christine T. Meisingset går til Norsk Gjenvinning

13.03.2015

Leder for bærekraftige investeringer i Storebrand tar steget fra finans til gjenvinning, og blir Key Account Manager i Norsk Gjenvinning-konsernet.

I sin nye rolle vil Meisingset arbeide for å få norske industriselskaper til å forstå hvilken risiko dårlig avfallshåndtering utgjør.

- Jeg tror norske selskaper undervurderer den risikoen som ligger i avfallshåndtering. Vi har sett stor innsats mot korrupsjon og barnearbeid, men når det gjelder avfall er det kanskje lett å glemme at dette er råvarer som går inn i globale markeder med komplekse verdikjeder. Jeg tror norske selskaper tenker for lite på omfanget av det avfallsbransjen gjør – og viktigheten av at det gjøres skikkelig, sier Meisingset.

Hun har jobbet 14 år i Storebrand, hele tiden med bærekraft som sitt hovedområde. I Norsk Gjenvinning-konsernet vil hun jobbe med de største kundene og få i oppgave å kapitalisere på konsernets brede kompetanse på gjenvinning, materialhåndtering og arbeidet med sporbarhet og kontroll.

- Dette er jo faget mitt. Jeg er utdannet miljøingeniør, og jeg har alltid vært opptatt av tekniske løsninger på globale ressursproblemer. Etter å ha analysert selskapers satsing på bærekraft så blir det skikkelig gøy å få være mer operativ. Jeg går jo fra bærekraft til bærekraft, sier hun.

Konsernsjef i Norsk Gjenvinning, Erik Osmundsen, understreker viktigheten av den jobben Meisingset skal gjøre.

- Vår visjon er at avfall blir løsningen på fremtiden ressursproblem. Det blir kjempeviktig for oss å synliggjøre hvor smart det er å satse på ansvarlig og bærekraftig avfallshåndtering. Jeg er sikker på at Christine T. Meisingset kommer til å bli en nøkkelspiller på vårt lag, sier Osmundsen.

- Sirkeløkonomi, at avfall blir til nye ressurser, kommer til å bli styrende i alt vi foretar oss. Norsk Gjenvinning er helt i tet på dette feltet i Norge – og vi må ha flere kunder på laget, og det vil Meisingset bidra til.

Meisingset blir i Storebrand ut mai og tiltrer Norsk Gjenvinning i september.

Kontakt:

Christine T. Meisingset, mobil: 934 80 681
Hans Henrik Torgersen, kommunikasjonsdirektør Norsk Gjenvinning, mobil: 481 73 897