Presserom 2019 Avdeling 100 og avdeling 500 på GMP.

Finalist i årets Lean-kåring for andre år på rad

23.10.2020

- Det er utrolig tilfredsstillende å kunne delta i tet for andre år på rad, for det ligger utrolig mye hardt arbeid bak, for å få det til, sier økonomi og digitaliseringsleder Tiril Bratt.

 - Forberedelsene for å delta er for det meste takket være operatørene våre på GMP. De har stått på som bare det for å sikre at de nødvendige tiltakene er satt inn. Å havne i topp tre igjen er et vitnesbyrd på innsatsen og engasjementet de viser, fortsetter hun entusiastisk.

Kåringen utføres av Lean Forum Norge har som formål å løfte frem virksomheter som representerer ledende praksis innen Lean i Norge, gi disse virksomhetene anerkjennelse og sørge for at andre virksomheter kan lære og bli inspirert av dem.

- Dette er en viktig bekreftelse på at vårt arbeid med sikkerhets og forbedrings-programmet fører oss i riktig retning. Alle ansatte i Oslo har systematisk over tid jobbet med å sette en ny standard for sikkerhets og forbedringskultur. Å komme i finalen igjen gir stor motivasjon for å fortsette det tunge og viktige arbeidet videre, sier HMSK og Lean leder Thomas Askheim.

- Våre operatører er våre superhelter, eller våre toppidrettsutøvere som vi liker å kalle de. Nivået som de klarer å operere prosessen på i tillegg til å drive forbedringsarbeid gjør at jeg som leder er både fan og coach for teamet, sier driftsleder for avdeling 100, Tony Breirem-Randin.

Lean Forum Norge skriver at målet med prisen er å løfte frem gode eksempler på forbedringsprosjekter uansett hvor de er på Lean-reisen. I fjor var både NGM sitt anlegg på Øra og NGG sitt anlegg, GMP, i tet. I år deltar kun GMP i kåringen.

- Vi er fortsatt midt i en pandemi som har hatt store konsekvenser for våre kunder. Aktiviteten på anlegget har blitt redusert som følge av dette. Det er med stor stolthet at vi navigerer trygt gjennom stormen og klarer å tilpasse oss aktivitetsnivået. Jeg er overbevist om at kulturen med sikkerhet og forbedring i ryggraden vår vil gjøre at vi kommer styrket ut av denne stormen, sier hovedtillitsvalgt Elisabeth Johansen.

Vinneren kåres i løpet av Leankonferansen av Lean Forum Norges styre basert på vurderingene til en fagkomité.

- Vi gleder oss til at vinneren skal kåres og håper så klart at vi skal klare det i år. Det ville vært en utrolig fin annerkjennelse for det sikkerhets- og forbedringsarbeidet vi legger ned på GMP. Uansett hva som skjer er vi veldig fornøyd og stolt med hva vi får til hver dag gjennom en utrolig innsats blant våre toppidrettsutøvere, avslutter Tiril.