Presserom 2021 Hos Asker Produkt blir brillene som ikke kan brukes lenger demontert og sortert.

Inngår samarbeid med Specsavers og Asker Produkt for gjenvinning av briller

19.05.2022

Norsk Gjenvinning inngår partnerskap med Specsavers og Asker Produkt for å gjenvinne briller uten bruksverdi. – Materialer som kan brukes igjen, bør ikke gå til spille.

Hvert år samler Spescavers-butikker inn tusenvis av briller for å gi befolkningen i Tanzania bedre syn. Ikke alle briller er i god nok stand til å være med på reisen til Afrika, men nå sørger en ny gjenvinningsavtale for at også disse brillene får nytt liv. Asker Produkt, en bedrift som sysselsetter personer med funksjonsnedsettelser, skal sortere briller i metall, plast og glass. Deretter sendes delene videre til Norsk Gjenvinning. Dette gjelder både brukte briller uten bruksverdi og utgåtte utstillingsmodeller.

Gjenvinning på dagsorden

Henning Eriksen, administrerende direktør i Specsavers, oppfordrer flere bedrifter til å tenke på gjenvinning.

– Vi skal fortsette å se nærmere på gjenvinning av materialer i tiden fremover. Vi har et mål om å bli klimapositive innen 2035, og vi jobber stadig med å redusere miljøavtrykket vårt.

Eriksen er svært glad for at flere briller nå vil få nytt liv. Hos Norsk Gjenvinning vil de sorterte materialene fra brillene uten bruksverdi bli til nye produkter. Metall og glass skal gjenvinnes som metal og glass, mens plast blir restavfall.

– Materialgjenvunnet metallemballasje kan bli til nye produkter som sykler, verktøy og hageredskaper. Også glasset er 100% gjenvinnbart og kan gå til nye glassprodukter eller råstoff til isolasjon og glassbetong. Materialer som kan brukes igjen, bør ikke gå til spille, sier Andrea Villa, Konseptsjef i Norsk Gjenvinning.

Stor betydning for Asker Produkt

Driftsleder i Asker Produkt, Richard Shillington, er godt fornøyd med å få optikerkjeden på kundelisten og for å være i gang med prosjektet.

– Det er svært gledelig at en av Norges ledende optikerkjeder velger å ta et bevisst sosialt og bærekraftig ansvar ved å samarbeide med oss. Dette langsiktige oppdraget har stor betydning for våre medarbeidere og for oss som bedrift, sier Shillington.