Anlegg og lokasjoner Norsk Gjenvinnings nye bygg på Knarrevik står snart ferdig.

Matavfallsprosjekt kåret til Vestlandets beste mat-idé

24.05.2016

Matavfallsprosjektet til Norsk Gjenvinning og Multivector i Bergen ble denne uken kåret til regional vinner i mat-entreprenørskapskonkurransen Local EAT Award. Nå skal vi konkurrere om den nasjonale tittelen.

- Vi setter stor pris på annerkjennelsen av vårt pilotprosjekt i Bergen. Råstoffene i matavfall er verdifulle og begrensede ressurser, som vi må ta vare på og foredle – istedenfor å forbrenne. Vi utvikler gjennom dette en økonomisk god løsning for våre kunder, som i tillegg sikrer at matavfallet deres går til biogassproduksjon. Prosjektet representerer for oss en innovasjon på veien mot avfall som løsningen på fremtidens ressursproblem, sier Thomas Mørch, sjef for forretningsutvikling i Norsk Gjenvinning.

Local EAT Award arrangeres av Nordic Choice Hotels, NHO og EAT, og søker etter ideer som gir oss god, sunn og bærekraftig mat Regionvinner for Vestlandet, Norsk Gjenvinning søkte med sitt prosjekt for opprettelsen av et tørkeanlegg for matavfall utenfor Bergen. Tørkeanlegget er et alternativ til å brenne matavfall og gjør det effektivt å frakte overskuddsproduktet til anlegg på Østlandet for biogassproduksjon.

- Norsk Gjenvinnings prosjekt tar tak i avfallsproblematikk som berører oss alle. Nye løsninger på dette området kommer både samfunnet og denne bedriften til gode. Vi merker at ønsket om å utvikle grønne, bærekraftige løsninger er stor både blant små og store bedrifter i NHO. Markedet krever det, teknologien åpner for det, og bedriftene ønsker det selv, sier Kristin Skogen Lund, administrerende direktør i NHO og jurymedlem i Local EAT Award.

Konkurransen arrangeres i Norge og i Sverige. Fem regionale vinnere i hvert land kjemper om å representere landet sitt på EAT Stockholm Food Forum, hvor én hovedvinner kåres. Utover deltagelse på konferansen, får hovedvinneren 100 000 kroner og et mentormøte med Petter Stordalen.

Lær mer om Local EAT Award her › 

- Både små og store initiativ er viktige i møte med klimautfordringer. Dersom dette prosjektet lykkes kan det bidra til å endre måten man håndterer matavfall på langs hele kysten i Norge. Det er potensielt et formidabelt skritt i riktig retning, sier Petter Stordalen, eier av Nordic Choice Hotels og jurymedlem i Local EAT Award.

Local EAT Award arrangeres for tredje år på rad og hovedvinner kåres på EAT Stockholm Food Forum 14. juni.