Prosjekter

NG Sustain: En 100 prosent resirkulerbar bil

15.05.2015

Norsk Gjenvinning er hovedsponsor til en gruppe studenter fra Høgskolen i Østfold som har designet og bygget en 100 prosent resirkulerbar bil – NG Sustain. Fredag ble bilen avduket av samferdselsministeren Ketil Solvik-Olsen og NGs Thomas Mørch i en seremoni på Aker Brygge. Nå skal de til Nederland for å delta i en internasjonal konkurranse.

Studentene og NG Sustain skal delta i Shell Eco-marathon – en stor og annerkjent internasjonal konkurranse med hovedmål om å introdusere nye teknologiske løsninger for fremtidens bruk av mobilitet og drivstoff.

Samferdselsministeren Ketil Solvik-Olsen bisto sjef for forretningsutvikling Thomas Mørch når bilen ble vist frem for første gang i dag. - Det er fantastisk å se studenter som er genuint opptatt av sirkulære løsninger, sier Mørch. – Gjennom hele prosessen har de hatt fokuset på bedre utnyttelse av naturens råvarer gjennom gjenbruk og gjenvinning.

- NG Sustain er produsert av materialer som kan gjenvinnes når den ikke skal brukes lengre, sier Mørch. – Studentene har vært på besøk ved Øra Miljøpark i Fredrikstad hvor vi har et nyetablert anlegg for metallgjenvinning. I dag gjenvinner vi opp imot 95 prosent av bilen; 85 prosent materialgjenvinning og 10 prosent energigjenvinning. Studentene har tatt med seg erfaringer fra anlegget og deretter identifisert materialer som vil kunne sikre 100 prosent materialgjenvinning av NG Sustain.

- I tillegg har de klart å produsere NG Sustain av avfallsmaterialer som ville blitt kastet på grunn av små produksjonsfeil, sier Mørch. – Cirka 21 prosent av bilen er produsert av gjenbrukte materialer.

Se film om NG Sustain og seremonien på Aker Brygge ›

Om konkurransen

Shell Eco-marathon er en internasjonal konkurranse med hovedmål om å introdusere nye teknologiske løsninger for fremtidens bruk av drivstoff.

Konkurransen består av flere konkurransegrener. NG Sustain stiller i Urban Concept, hvor man skal produsere en konseptbil som ligner en ekte bybil.

Mer om konkurransen ›


Vant prisen for beste studentprosjekt

Tidligere i mai vant Team ØUC Shell Eco prisen for beste studentprosjekt som ble delt ut på Fremtidskonferansen 2015.

Utdrag fra artikkel:

"Juryen mente at gruppene har vist et uvanlig stort pågangsmot og faglig dyktighet både teknisk og administrativt. De har levert resultater som langt overgår det man forventer av Bacheloroppgaver. De har selv organisert prosjektet og skaffet midler og samarbeidspartnere. Bilen har bioetanol som drivstoff og er konstruert for å ha lavest mulig drivstofforbruk. Hovedsponsoren er Norsk Gjenvinning som har vært en god støttespiller både økonomisk og faglig. Borregaard og Enova har også bidratt med økonomisk til prosjektet."

Hele artikkelen ›