150515 NG Sustain

NG Sustain kjørte 119 kilometer på en liter drivstoff

01.06.2015

Syv studenter fra Høgskolen i Østfold utviklet NG Sustain - en 100 prosent resirkulerbar bil. Bilen ble laget i forbindelse med den 30. utgaven av den internasjonale konkurransen Shell Eco-maraton, som gikk av stabelen i Nederland i forrige uke. Studentene kom ikke på pallplass, men fikk mye oppmerksomhet fra både dommere og deltagere.

Shell Eco-maraton utfordrer studenter til å presse grensene når det gjelder energieffektivitet på veiene. På banen i Nederland klarte studentene å få NG Sustain til å kjøre hele 119 kilometer på en liter bioetanol, som ga dem en syvendeplass i sin klasse.

Det ble som sagt ikke pallplass, men studentene fikk mye oppmerksomhet for sitt sirkeløkonomiske konsept.

Lill Michaelsen var prosjektleder for studentlaget og syntes det var stas med all den oppmerksomheten bilen fikk i Rotterdam. – Vi fikk utrolig mange positive tilbakemeldinger. Både arrangørene, dommere og andre deltakere likte NG Sustain. Det var mye tomler opp, sier Lill.

Norsk Gjenvinning gratulerer studentene med vel gjennomført konkurranse!

Nå skal NG Sustain stå i garasjen noen dager før bilen skal vises frem på Norsk Gjenvinnings stand på Avfallskonferansen 9-11. juni. Bilen vil også vises frem ved flere arrangementer i løpet av året.

NG Sustain: En 100 prosent resirkulerbar bil  ›

Mer om teamet og bilen ›