R3 Entreprenør

Norprodukter Miljø AS blir en del av NG-familien - komplimenterende brikke innen riving

04.09.2019

2. september 2019 ble transaksjonen mellom Norsk Gjenvinning og Norprodukter Miljø AS (Norprodukter) gjennomført. Norprodukter vil med dette bidra med et utvidet tjenestespekter innen riving som komplimenterer tjenestene R3 og Øst-Riv i dag leverer. Norprodukter sin styrke ligger spesielt innen kompliserte miljøsaneringer i kombinasjon med drift.

- Det er med stor glede vi at vi fullfører kjøpet av Norprodukter Miljø AS. De er et fantastisk kompetansemiljø innen kompliserte miljøsaneringer i kombinasjon med drift. Dette gjør at de kompletterer R3 og Øst-Riv på en god måte og dermed kan vi tilby våre kunder konkurransedyktig løsninger innen riving, forteller en engasjert Bjørn Arve Ofstad, divisjonsdirektør for Prosjektbaserte virksomheter.

Tre sterke varemerker
På samme måte som Øst-Riv og R3, beholder Norprodukter sitt merkevarenavn. Norprodukter er et sterkt varemerke i bransjen og målet er å opprettholde både det interne miljøet og posisjonen selskapet allerede har i markedet. Samtidig blir det viktig å sikre gode synergier på tvers av prosjektene i R3, Øst-Riv og Norprodukter.

- Vi ser store fordeler av å kunne øke spisskompetansen vår innen rivning. Norprodukter vil bringe med seg både faglig kompetanse og et sterkt varemerke som forbindes med kvalitet, forteller Erik André Vee, som blir daglig leder for alle tre selskapene.

Ledelse og styre
Norprodukter legges også under holdingselskapet Nordic Demolition, slik som R3 Entreprenør og Øst-Riv. Ivan Andersen, som i dag er daglig leder i Norprodukter, vil fortsatt ha en ledende stilling i selskapet gjennom å være avdelingsleder for Norprodukter.

- Vi har kun mottatt positive tilbakemeldinger på denne sammenslåingen. Nå er vi klare til å komme i gang og kunne utnytte synergiene og den felles kompetansen som nå finnes på tvers av disse tre fagmiljøene. Vi ser frem til veien videre og hva vi kan oppnå sammen, forteller Ivan Andersen.

Om Nordic Demolition:
Nordic Demolition inngår i Norsk Gjenvinning-konsernet. Nordic Demolition består av selskapene Øst-Riv AS, R3 Entreprenør AS, Norprodukter Miljø AS og tilbyr tjenester innenfor riving, miljøsanering, betongsaging/boring og miljørådgivning. Vi har ca 250 ansatte fordelt på ulike lokasjoner i Trondheim, Rudshøgda, Østre Aker Vei, Slemmestad, Porsgrunn og Østfold. Forventet omsetning i 2019 er på ca 700 mill. kr.

Om Norprodukter AS:
Norprodukter er en riveentreprenør som hovedsakelig har virksomhet innen rehabiliteringsprosjekter. Selskapet tilbyr primært saneringstjenester med særskilt fokus på rehabilitering av bygg i drift, eksempelvis hoteller som er i drift under renovasjonsarbeidene. Norprodukter tilbyr i tillegg tjenester som asbestsanering, rivning, betongsaging, kjerneboring, wiresaging, soppsanering, pcb-sanering, annen miljøsanering samt generelt anleggsarbeid. Norprodukter er lokalisert på Alna i Oslo og har 56 ansatte og omsatte i 2018 for 105 MNOK

Om Øst-Riv:
Øst-Riv AS er et entreprenørfirma med ca. 75 ansatte som leverer tjenester innen riving, miljøsanering, betongsaging og konstruktiv oppbygging med stål og betongarbeider. I 2018 omsatte Øst-Riv AS for 240 MNOK. Selskapets ledelse har over 30 års erfaring når det gjelder riving, med et stort kontaktnett i bransjen og hovedkontor i Slemmestad. Hovedarbeidsområde er Oslo og Østlandsområdet, med oppdragsgivere fra store entreprenørselskaper til mindre utbyggere.

Om R3 Entreprenør:
R3 Entreprenør AS er en ledende aktør i Norge med lang erfaring innenfor miljørådgivning, riving, miljøsanering, betongsaging og kjerneboring. Selskapet har ca. 115 ansatte og leverer prosjekter for private- og offentlige bygningseiere, og nasjonale- og regionale entreprenører, og omsatte i 2018 for 241 MNOK. R3 utfører prosjekter over hele landet og er representert med kontorer i Oslo, Drammen, Skien, Rudshøgda og Trondheim.