Arrangementer

Norsk Gjenvinning deltar på Tekstilaksjonen

14.09.2017

Sammen med flere aktører innen tekstil og andre bransjer er Norsk Gjenvinning med på å arrangere Tekstilaksjonen 2017, som vil avholdes fredag 15. og lørdag 16. september på Vulkan i Oslo.

Målet for tekstilaksjonen er å øke bevisstheten rundt tekstilsvinn. Hvert år kaster nordmenn 52 000 tonn med tekstiler. Undersøkelser gjort i forkant av aksjonen viser at to av tre av de spurte ikke er klar over at alle tekstiler skal leveres inn, uansett tilstand. Dette er noe aksjonen ønsker å endre på.

Bredt fellesskap på tvers av bransjer
Tekstilaksjonen arrangeres av et bredt fellesskap på tvers av bransjer. Tanken er at vi får til mer sammen enn hver for oss. Vi er avhengig av alle, for å påvirke til endring. Når det kommer til å skape en grønnere fremtid er vi ikke konkurrenter. Her er vi helt avhengige av hverandre.

De andre initiativtakerne bak Tekstilaksjonen 2017 er Naturvernforbundet, Renovasjonsetaten, Røde Kors, H&M, Cubus, Bergans of Norway, IKEA, Dressmann, BikBok, Fretex Norge, Lindex, Miljøagentene, Tise, Uff, Elever ved Edvard Munch videregående skole, Min klode og Virke.

Selv om selve Tekstilaksjonen avholdes i Oslo, er dette en større bevegelse som vi håper kan spre seg til hele landet. Alle aktørene som deltar har egne initiativer på sine lokasjoner, uansett hvor i landet de befinner seg.

Målgruppen er hele det norske folk. For å gjøre en forskjell må man stå sammen, både liten og stor.

Det finnes ikke søppel mer.
På fredag morgen vil det bli holdt et frokostseminar som retter seg mer mot de spesielt miljøinteresserte. Dette varer fra 08:30- 10:00. Ellers vil programmet være tilpasset både liten og stor.  Christine Tørklep fra Norsk Gjenvinning vil holde innlegg fredag morgen, med tittelen Det finnes ikke søppel mer.

- Store mengder tekstiler havner i restavfallet og blir til brensel, til tross for at det er råvarer som har en verdi. En viktig oppgave for Norsk Gjenvinning er å bidra til smartere ressursbruk; hvis vi bruker ting om igjen mange ganger unngår vi store mengder kjemikalier, vann og utslipp. Når det ikke kan brukes om igjen, kan vi bruke materialene til nye produkter. Det er det også god økonomi i, sier Tørklep, som ser fram til årets Tekstilaksjon.

For å se mer om Tekstilaksjonen, klikk her for å komme til Facebook-siden til arrangementet.