Close-up of cows in summer

Norsk Gjenvinning en viktig partner når Coop samler inn overskuddsmat til bøndene!

15.08.2018

Etter en sommer med lite nedbør er det mange bønder som fortviler over fôr-mangel til dyrene sine. I den forbindelse har Coop bestemt seg for å samle inn overskuddsmat som bønder kan hente i sine lokale Coop-butikker.

Norsk Gjenvinning har hjulpet Coop med planlegging og gjennomføring.

- Da Coop ringte og lurte på om vi ville bistå de med dette prosjektet var det helt naturlig å si ja. Vi har nå distribuert tusenvis av sekker til butikkene slik at de kan hjelpe bøndene i nærområdet sitt. NG leverer sekker som enten kan gjenvinnes eller komposteres, forteller markedsdirektør Morten Frøid.


Butikkene koordinerer direkte med lokale bønder som henter matavfallet i butikkene. Kampanjen retter seg mot alle butikker sør for Nordland, men det forventes størst engasjement i de butikkene som er lokalisert utenfor bykjernene.

- Dette samarbeidet ser vi på som veldig positivt. Vi setter pris på kunder som pusher oss og etter en sommer som vi nå har opplevd, med tørke og fôr-mangel var ikke dette vanskelig å si ja til. Dette faller litt på siden av det vi til daglig jobber med av løsninger for Coop, men når en kunde kommer til oss med gode og bærekraftige ideèr er vi ikke vanskelige å be, sier Frøid.