161205 Signering Sarpsborg kommune m elbil På bildet: Sarpsborgs ordfører, Sindre Martinsen-Evje.

Norsk Gjenvinning møter stolt ordfører i Sarpsborg

16.01.2018

Fredag 12. januar inviterte vi Sarpsborgs ordfører, Sindre Martinsen-Evje, med på tur med én av våre splitter nye el-renovasjonsbiler. Etter en runde utbrøt han – dette er en festdag!

Ordfører som setter pris på at innovasjon blir synlig i byen
- Ære være våre ansatte som jobbet med dette anbudet. Vi blir flere innbyggere og må derfor sikre enda flere bærekraftige løsninger. Da er det ekstra gøy når det skjer i praksis, og også få være med å teste bilen, forteller Martinsen-Evje entusiastisk.

Bilen har skapt mye oppmerksomhet, noe ordføreren ønsker velkommen.

- Vi blir invitert til ulike fora for å snakke om det valget vi har tatt med disse bilene, og om hvordan kommunen både er innovativ og bærekraftig basert på dette, sier Martinsen-Evje.

Bilene i Sarpsborg er de første el-renovasjonsbilene i verden med to kammer, og så langt er det ingenting å utsette på bilene. Batterikapasiteten holder en hel dag med god margin, slik at sjåførene er trygge på at batteriet holder til ruta er ferdig.

- Der vi er godt kjent kjører vi også ekstra effektivt, og opplever at vi i noen områder av ruta kun bruker et par prosent av batteriet. Det er skikkelig kult, sier Adolfsen.

Ruta er noenlunde ny for sjåførene, som forventer at når de kjenner hele ruta godt, vil de også kunne kjøre enda mer effektivt.

Stolte sjåfører
Bilen er både sikker og stillegående. Vi har fått installert et spesielt kamera i bilen som sikrer at vi ser alt som ferdes i blindsonen for bilen.

– Dette gjør det mye enklere for oss og vi føler oss sikrere når vi er ute og kjører forteller Patrick og Hans.

Sjåførene er begge veldig entusiastiske over den nye bilen. De splitter kjøretiden mellom seg og prøver å sikre at de begge får 50% av tiden bak rattet.

– Nå er det min tur, utbryter Schonhowd etter møtet, når de skal videre på sin rute.

Begge er enige om at nå skal de aldri kjøre noe annet enn el-bil på jobben igjen.