Presserom (brukes kun av kommunikasjonsavdelingen)

Norsk Gjenvinning rydder opp etter Skarverennet

19.04.2015

Skarverennet avslutter vintersesongen og årets utgave gikk av stabelen 18. april. Også i år hadde Norsk Gjenvinning hovedansvaret for å rydde etter skirennet som går gjennom svært sårbar natur.

- Vi er stolte av samarbeidet med Skarverennet. Sammen med Geilo IL har vi bidratt til et opplegg som sikrer at over 12.000 mennesker kan få oppleve naturen på sitt vakreste, uten å ødelegge, sier Ronny Langset i Norsk Gjenvinning.

For å bistå løperne var det utplassert tydelige oppsamlingsstasjoner langs hele løypa, i start- og målområdene samt en betjent miljøstasjon ved Geilohallen. Det var også en rekke funksjonærer og miljødetektiver på plass for å veilede løperne til riktig kildesortering. På denne måten er det enkelt for løperne å bidra til resirkulering og miljøvennlig adferd.

Skarverennet er underlagt strenge regler fra lokale myndigheter. For å sikre at arrangementet går etter reglene dokumenteres alle tiltak, og i etterkant av arrangementet leverer Norsk Gjenvinning en full miljørapport.