Norsk Gjenvinning støtter Aktiv mot Kreft

24.01.2018

Mot slutten av 2017 spurte vi alle medarbeidere i Norsk Gjenvinning hvilket veldedig formål vi skulle støtte med en julegave. Flertallet stemte for Aktiv mot Kreft, som nå mottar 100 000kr fra Norsk Gjenvinning.

- For en fantastisk hyggelig overraskelse. Tusen, tusen takk. Vi setter stor pris på en så flott gave, den kommer virkelig godt med, sier Andrine Wefring i Aktiv mot Kreft i en epost etter vi overbrakte den gode nyheten om en julegave til stiftelsen.

Stiftelsen Aktiv mot Kreft
Målet til stiftelsen er å få fysisk aktivitet inn i kreftbehandlingen. I den forbindelse har de samlet inn 120 millioner kroner siden oppstarten i 2007. Disse pengene har gått til flere ting, men blant annet har de realisert 16 pusterom ved 16 sykehus i hele Norge. Pusterommene er moderne treningslokaler for kreftpasienter. Trening under behandling øker styrke og utholdenhet som igjen bidrar til at man tåler behandlingen bedre. Fysisk aktivitet kan redusere bivirkninger som kvalme, fatigue, samt bidra til bedre søvn, bedre vektkontroll og selvfølelse.

I tillegg har de bidratt med medisinsk utstyr, inkludert en PET/CT-skanner og forskning på fysisk aktivitet og kreft. De har utdannet 270 AKTIVinstruktører og etablert AKTIV Against Cancer Inc. I USA, samt utdannet kreft- leger og -sykepleiere i Etiopia.

- Det var utrolig fint å involvere alle våre medarbeidere når vi skulle bestemme hvilken veldedig organisasjon vi skulle støtte med en julegave i 2017. Vi hadde fire valg, og et tydelig flertall stemte frem Aktiv mot Kreft. Det er med stor glede at vi nå har videreformidlet gaven på vegne av våre medarbeidere, og vi ser frem til at pengene kan komme til god nytte for pasienter under kreftbehandling, forteller Ingrid Bjørdal, direktør for organisasjonsutvikling og compliance.

For å lese mer om Aktiv mot Kreft, klikk her.