Silhouette of girl and natural landscape. Double exposure.

Styrker den digitale satsingen

23.02.2023

NG Group satser stort på digitalisering for å drive sirkulærøkonomien fremover. Nå søker konsernet seks nye medarbeidere for å styrke IT-avdelingen; Adact, og videreutvikle digitale løsninger.

– Vi er gode, men vi må – og skal bli enda bedre. Det grønne skiftet gir nye forskrifter og regulatoriske krav som gjør at vi må snu oss rundt raskere enn det vi har gjort tidligere. I NG er vi ikke fornøyde med å henge med, vi vil lede utviklingen, derfor er vi nå på jakt etter de som kan styrke oss, sier Christopher Michelsen, Head of IT, NG Group. 

En sentral del av arbeidet vil bestå i å utvikle gode løsninger for rapportering og innhenting av data på tvers av hele konsernet og utvikle en solid, skalerbar digital kjerne.

Digitalisering av avfallsbransjen er et av tre strategiske nøkkelområder for NG fremover. Til avdelingen som i dag teller elleve medarbeidere og tjue konsulenter rekrutteres det nå seks nye stillinger innenfor IT og utvikling.

Ambisjonen er å bygge det ledende systemet for digitale løsninger i avfallsbransjen og skape en smartere sirkulærøkonomi. 

I 2021 ble NG kåret til «årets smarteste industribedrift 2020» av Siemens og Norsk Industri.

Et sterkt og godt miljø

Birgitte Kjendal og Fabricio Pirini ser frem til å få nye kollegaer med på laget. Birgitte kom til NG som SAP-konsulent og arbeider i dag som prosjektleder i Adact. Begge trekker frem det gode miljøet i avdelingen.

– Norsk Gjenvinning er et selskap som alltid er i bevegelse og der ingen dag er kjedelig. Dette er en voldsom klisje, men det er sant. Jeg opplever at det er en god ledelseskultur nedover i linja, og sammen med dyktige kollegaer gjøre dette at jeg elsker å jobbe her, forteller Birgitte.

Fabricio er fra Brasil og har jobbet i Adact i et halvt år som software engineer. For han har tilgangen på de nyeste løsningene og applikasjonene spilt en stor rolle. 

– Vi får arbeide med de nyeste verktøyene, i team som er satt sammen på tvers av disipliner. Slik spiller vi hverandre gode og leverer de beste løsningene, sier Pirini.

NGs rolle i det grønne skiftet

NG jobber for å løse sirkulærøkonomiske utfordringer daglig. Målet er å bidra til verdens overgang til en effektiv sirkulær økonomi gjennom industrielle løsninger som virkelig drar i riktig retning. En sirkulær revolusjon er nødvendig for å lykkes med å kjøle ned planeten.

Bruken av teknologi gjør at NG i dag er ledende innen avfallsbransjen på ruteoptimalisering. På Haraldrud i Oslo står verdens mest avanserte papirsorteringslinje som bruker AI og maskinlæring for å sikre 97% sorteringsgrad av alt som blir levert.

Hør fra konsernsjef Bjørn Arve Ofstad: