Utgave 1- 2015 Bilder Fra venstre: Christer Caesar, varastyreleder i HMAB; Gunilla Holmberg, administrerende direktør i HMAB; Marianne Nilsson, styreleder i HMAB; Bjorn Kopstad, tidligere administrerende direktør i Nordisk Återvinning; Peter Hultman, driftssjef Sverige i Nordisk Återvinning og Ola Nilsson, leder for forretningsområdet i HMAB.

Ny renovasjonskontrakt i Sverige

02.11.2015

Norsk Gjenvinning Renovasjon har signert kontrakt med Hässleholm Miljö AB om innsamling av husholdningsavfall fra drøyt 50.000 innbyggere i Hässleholm kommune.

Kontrakten starter opp 1. november 2016, og har en fast avtaletid på seks år. I tillegg ligger det ytterligere tre år som opsjoner. 

- Vi er stolte over å ha fått tildelt nok en kontrakt i Sverige, sier adm dir Jørgen N. Pettersen i Norsk Gjenvinning Renovasjon. - Dette er vår første kontrakt i Skåne og Syd-Sverige. - I tillegg skal vi for første gang benytte biler med fire kammer. Det betyr at beholderne kan inneholde fire fraksjoner, og at alle tømmes samtidig. Denne løsningen finnes ikke i Norge, så det blir en nyttig erfaring.

- Det var som vanlig hard anbudskonkurranse med seks deltakere. NGs svenske datterselskapet Nordisk Återvinning vil ta over etter RenoNorden som har kontrakten i dag.

- Vi hade många anbudsgivare och det var en bra konkurrens, berättar Gunilla Holmberg VD på Hässleholm Miljö. - Vi hade i vår upphandling med sociala krav, en värdefull aspekt som syftar till en social hållbarhet i praktiken. Vi ser fram emot ett gott samarbete. 


Hässleholm Miljö AB er selskap som eies 100 prosent av kommunen Hässleholm. Selskapet behandler og gjenvinner avfall fra husholdninger, industri og andre virksomheter, samt produserer og leverer fjernvarme til byene Hässleholm og Tyringe. Selskapet har en omsetning på cirka 270 mill SEK per år, og har 70 ansatte. 

Nordisk Återvinning Service AB ble etablert høsten 2011 som et heleid datterselskap til Norsk Gjenvinning Renovasjon AS. Selskapet satser i Sverige og har som mål å etablere seg som en av de ledende aktørene innen renovasjonstjenester, og har på kort tid vunnet anbud i Gøteborg, Falkenberg og Varberg.

Les mer: Jørgen N. Pettersen har tatt over stafettpinnen som administrerende direktør i Norsk Gjenvinning Renovasjon AS etter Bjørn Kopstad ›