Presserom (brukes kun av kommunikasjonsavdelingen) Foto: Tidens Krav

Refleksengasjement i NG: Vi må se deg!

17.01.2020

Yrkessjåfør i Norsk Gjenvinning, Trond Teilgård, har markert seg i lokalsamfunnet med et brennende engasjement for bruk av refleks og trygg ferdsel i trafikken. Hans mål er å nå ut med budskapet nasjonalt.

Trond har flere år bak seg i Norsk Gjenvinning Kristiansund (tidligere i IBKA), og er godt kjent med farene mørketiden bringer med seg i trafikken. Alt for ofte er han og kollegaene vitne til fotgjengere som ikke er synlige, som dermed skaper farlige situasjoner.

– Sugebilen jeg kjører har en stopplengde på 30 meter i 80 km/t. Å bremse opp for eksempelvis et barn i den hastigheten tør jeg ikke tenke på, forteller Trond.

Legger man til mørket, snø og is blir situasjonen enda verre. Derfor har Trond bestemt seg for å bidra til å få opp bruken av refleks.

Skolebesøk og utdeling av reflekser
Med støtte fra Norsk Gjenvinning tok Trond turen til Rensvik skole sammen med kollega Jens Aasgård og Harald Torseth fra Trygg Trafikk. Der lot NG-sjåførene elevene få sitte i lastebilene sine, og fortalte om viktigheten av å bruke refleks og lot elevene reflektere rundt egne erfaringer og rutiner.

Både elever og lærere fikk til sammen utdelt over 200 reflekser, som forhåpentligvis vil bidra til tryggere ferdsel i nærområdet. Trond forteller at han gjerne deler ut reflekser til både store og små, og oppfordrer sjåfører til å ha reflekser liggende i bilene.

– Disse kan man dele ut ved behov, som gagner både sjåfør og fotgjenger.


Foto: Tidens Krav

Stopper ikke her

Trond er sikker på en ting, og det er at han skal jobbe videre med hjertesaken sin fremover.

– Ønsket mitt er å kunne drive dette prosjektet videre og reise rundt i hele landet for å informere om hvor viktig refleks er, forteller Trond.

Han har allerede fått en forespørsel fra en annen lokal skole som ønsker besøk fra NG og Trygg Trafikk. Dette gjør han med glede, og håper flere skoler vil være interessert i besøk.

– Mitt overordnede mål er at alle skal bruke refleks - så både sjåfører og myke trafikanter er trygge i trafikken, avslutter han.

I Norsk Gjenvinning gir vi oss aldri på sikkerhet!