Presserom (brukes kun av kommunikasjonsavdelingen)

Spennende med kildesortering når NG viser fire- og femåringer rundt på anlegget

01.02.2018

Behovet for kildesortering vil øke fremover – da er det flott å kunne ta imot en hel barnehage for å vise hva som skjer med avfallet etter at de kaster det i søpla hjemme. Fordelt på to dager hadde vi både fire- og femåringer på besøk på vårt anlegg i Groruddalen miljøpark (GMP).

- Å vise barnehager og skoler rundt på anlegget er jo litt utenfor vår ordinære drift, forteller Frode Karlsen, regionleder for region øst. Vi ser på det å skape holdninger og bygge kunnskap i den oppvoksende generasjon som en del av vårt samfunnsansvar, og derfor er det viktig for oss å bruke tid på dette når noen ønsker å se hvordan vi jobber, sier han.

Barna kom i to puljer for å sikre en forsvarlig omvisning. Anlegget har til daglig høy aktivitet og sikkerhet er viktig ved besøk inne på anlegget. Derfor var de også kledt i gule vester og hadde på seg vernehjelm, til stor begeistring for de små. Omvisningen tok for seg en runde på anlegget, hvor de fikk se papir- og plasthaugene og hvordan restavfallet ble håndtert med en stor klo inne fra kontrollrommet. Videre fikk alle sitte i en hjullaster og en krokbil. Det var stor stas å kunne tute høyt fra førersetet.

Som avslutning ble alle samlet inne for en prat om både kildesortering og opplevelsen, mens de spiste boller og drakk saft. Alt i alt en vellykket omvisning med mange inntrykk for barna.