Presserom

Tungvektere i rivningsbransjen slår seg sammen

17.07.2014

Eierne til Norsk Gjenvinning Entreprenør AS og 13-Gruppen AS har inngått en intensjonsavtale om å danne et felles selskap. Selskapets målsetning er å bli Norges mest profesjonelle aktør innen rivning og miljøsanering.

- Vi gleder oss til å videreutvikle selskapene til en samlet profesjonell aktør med fokus på helse, miljø og sikkerhet i kombinasjon med effektiv og lønnsom drift, sier administrerende direktør i Norsk Gjenvinning Entreprenør AS Philip Van De Velde. - Vi mener at vi sammen vil få en størrelse og en kompetanseportefølje som vil danne grunnlag for å styrke begge virksomhetene.

- Vi har stor tro på å lykkes ved slå oss sammen, sier daglig leder i 13-Gruppen AS Odd Petter Børde. - Våre kunder etterspør profesjonelle aktører som kan være med på å utvikle rivningsentreprisene på en bærekraftig måte. Her ønsker vi å være med. Selskapenes samlede kompetanse, erfaringer og tjenestespekter vil danne et godt grunnlag for dette.

Selskapet blir en nasjonal aktør med sitt kjerneområde i Osloregionen, Innlandet samt fylkene Telemark, Vestfold og Buskerud.

Norsk Gjenvinning Entreprenør AS (NGE)

NGE er en del av Norsk Gjenvinning-konsernet og har en historie tilbake til 1994 og feirer i år sitt 20 års jubileum. Selskapet leverer tjenester innenfor helrivning, miljøsanering, kjerneboring, betongsaging og miljøkartlegging. I 2013 hadde NGE en omsetning på 184 MNOK og et resultat etter skatt på 20 MNOK. Etter en restrukturering av virksomheten i 2013 og 2014 har selskapet nå avdelinger i Oslo, Buskerud og Telemark i tillegg til en aktiv regionavdeling. www.norskgjenvinning.no

13-Gruppen AS (13G)

13G er av de største riveentreprenørene på innlandet og har en historie tilbake til 1990. Selskapet eies av Odd Petter Børde og Jørn Haug. Selskapet leverer tjenester innenfor miljøkartlegging, miljøsanering, betongsaging og kjerneboring. I tillegg har 13G spesialisert seg på mindre servicejobber, heisrivning og radonkartlegging. I 2013 hadde 13G en omsetning på 59 MNOK og et resultat på -5,8 MNOK. Etter et dårlig 2013 har også 13G restrukturert selskapet, og viser allerede etter 6mnd i 2014 god inntjening. 13G har hovedkontor på Rudshøgda, med avdelingskontor på Skedsmokorset. www.13gruppen.no

Kontaktpersoner:

Norsk Gjenvinning Entreprenør AS
Administrerende direktør: Philip Van De Velde, telefon: 992 15 668
Styrets leder: Bjørn Arve Ofstad, telefon 995 50 780

13-Gruppen AS
Daglig leder: Odd Petter Børde, telefon: 900 77 444