Presserom (brukes kun av kommunikasjonsavdelingen)

Norsk Gjenvinning Metall inngår strategisk samarbeid med Green Yard

13.02.2019

Avtalen innebærer at Norsk Gjenvinning Metall (NGM) skal sikre gode nedstrømsløsninger for Green Yard. I tillegg har selskapene inngått avfalls- og operatøravtaler, som vil være viktig for utviklingen av selskapene fremover.

Green Yard forventer et volum opp mot 30 000 tonn i året, med hovedvekt på skips- og prosjektmarkedet. Bedriften som ligger på Feda i Kvinesdal vil behandle det meste av varene innendørs. Ved å ha større kontroll på omgivelsene sikrer det en tryggere behandling av avfallet.

Norsk Gjenvinning Metall AS er en av de største behandlerne av stål og metallavfall i Norge. Virksomheten er basert på behandling og gjenvinning av stål og metaller fra kunder i hele Norge og hovedprosessen er å ta avfall over til råvareverdier. Norsk Gjenvinning Metall er eid av Norsk Gjenvinning som er Norges største avfallsaktør.

- Vi skal være det mest miljøvennlige alternativet i bransjen og dermed var det viktig å kunne behandle avfallet innendørs, forteller, daglig leder i Green Yard, Hans Jørgen Fedog. Han er tydelig på at profilen til NGM var avgjørende for partnerskapet. – Jeg ser frem til veien videre med et så profesjonelt selskap som NGM. Dette er et samarbeid hvor begge parter bringer noe til bordet som vil styrke begge selskapene fremover, avslutter Fedog.

NGM legger også vekt på at miljøprofilen til Green Yard har spilt en rolle i partnerskapet som nå er inngått.

- Green Yard matcher NGM godt i miljøprofil. I tillegg er dette et fremoverlent selskap, med en spennende profil for oss. Vi ser frem til videre samarbeid og det vi skal klare sammen, forteller Eirik Sørli, sjef for industrielt og prosjektsalg NGM.

Verdien av avtalen er begge parter enige om å holde konfidensiell, men bekrefter at den er betydelig.

Green Yard spesialiserer seg innen demontering og riving av skip og offshoreutstyr. Avtalen er gjeldende fra 01.03.2019