Nyhetsbilder

Urbant landbruk på taket av GMP

02.03.2022

I samarbeid med Kuben videregående skole lager Norsk Gjenvinning et drivhus på taket av bygget – for å dyrke grønnsaker til elever og medarbeidere.

Denne saken ble først publisert i vårt internmagasin MeniNG i 2020.

Ved å tenke utenfor boksen har Norsk Gjenvinning i Oslo tilrettelagt for det biologiske mangfoldet på et 28 000 m2 grønt tak. I samarbeid med Kuben videregående skole bygges det et skalerbart konsept for urbant landbruk på taket til anlegget.

Oslo Miljøpris
Hvert år deler Oslo kommune ut Oslo miljøpris, og i år har de delt prisen i tre kategorier; årets grønne innbygger, årets frivillige organisasjon og årets grønne selskap. Den ble for første gang delt ut i 2020. Vinneren var da Norsk Gjenvinning.

– Selv om disse litt mindre prosjektene på siden av vår normale drift kan føles
som lite i det store bildet, viser denne prisen verdien av at alt monner, forteller avdelingsleder for vekta på GMP, Tomas Korneliussen.

Han er en av drivkreftene bak prosjektet med Kuben og er spent på resultatet.

– Vi tror det er viktig å inspirere unge mennesker som skal inn i arbeidslivet, og et prosjekt som dette er jo helt perfekt for det, sier han.

Faglig samarbeid
Taket, som er dekt med sedum, yrer av fugleliv og insekter. Det er også satt ut bikuber som skal bidra til å opprettholde pollinering av blomster og planter i området.

Kuben sitt prosjekt vil fjernstyres for å opprettholde sikkerhet, og er et faglig samarbeid mellom Norsk Gjenvinning og skolen – og tverrfaglig internt hos Kuben. Resultatet skal bli salat og urter som skal kunne spises i kantinen på skolen og på anlegget.

urbant landbruk-prosjektet går rett i kjernen på hva Norsk Gjenvinning står for – en bedrift som jobber for en bærekraftig verden. Prisen fra Oslo kommune er en annerkjennelse av verdien av det arbeidet som gjøres på tvers av konsernet hver eneste dag – særlig av engasjementet og proaktiviteten blant medarbeiderne på GMP.