Nyhetsbilder

Zirq Solutions er vinner av sirkulærøkonomi-pris i Danmark

07.12.2022

Zirq Solutions har utviklet banebrytende teknologi som muliggjør gjenvinning av medisinsk avfall. Nå utkonkurrerer de andre høyteknologiske aktører og vinner den gjeve Circular Economy-prisen under årlige SDG Awards i Danmark, Nordens største prisutdeling innen bærekraftig tech.

Medisinsk avfall har tidligere gått til forbrenning eller deponering, og hvis helsesektoren var et land hadde det vært verdens 5. største CO2-utslipper. Med sin revolusjonerende tankegang og egenutviklede dekontamineringsprosess har Zirq Solutions funnet en løsning der medisinsk avfall renses og kan brukes i produksjon av nye produkter.

Ved å flytte en avfallsstrøm fra forbrenning til gjenvinning bidrar Zirq Solutions til å redusere klimaavtrykket til medisinsk avfall, og kapasiteten og etterspørselen har økt enormt siden etableringen av løsningen i 2021.

-Vi er ekstremt takknemlige for å vinne denne prestisjetunge prisen, som er en bekreftelse på at vi er på riktig spor med å gjøre medisinsk avfall resirkulerbart og sirkulært, sier Thomas Mørch, CEO i Zirq Solutions.

I tillegg til å gjenvinne medisinsk avfall er Zirq Solutions Norges største urbane kobbergruve, med sin kabelgjenvinningsvirksomhet. På deres anlegg i Linnestad behandles kabler til å bli rene strømmer av kobber og plast, som gjenvinnes i henholdsvis Linnestad og Stenlille, og brukes inn i nye produkter.SDG Awards er Nordens største prisutdeling innen bærekraft, og avholdes i København i Danmark.